Helló Világ!

There is 1 comment
  1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://deltacamping.hu/wp-content/uploads/2018/02/Pliocene_Volcanoes_near_Lake_Balaton_in_Hungary.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}

Bérsátrak már 500 Ft/fő-től!

Emeletes faházak (3 db)

Apartmanházak (2 db)

Bungallók

Lakókocsik már 6000 Ft/nap-tól

Mobilházak már 8500 Ft/nap-tól!

Mobilházaink teljesen berendezettek és felszereltek. A kényelmet két hálófülke, amerikai konyhás nappali, zuhanyzós fürdőszoba szolgálja. A nappaliban található sarokgarnitúra fekhellyé alakítható, így ennek köszönhetően még két személy elfér a mobilházban.

A konyhában: elektromos főzőlap, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, evőeszközök, poharak, bögrék, tányérok, főzőedények találhatók.

Mindegyik mobilház konyharuhával, szivaccsal, mosogatószerrel felszerelt, valamint a fürdőben folyékony szappan található.

A mobilházak terasszal, kerti bútorokkal és légkondicionálóval felszereltek.

A mobilházat max. 4 felnőtt és 2 gyermek, vagy max. 5 felnőtt részére ajánljuk.

A házakat érkezés napján 15 órától lehet átvenni. A távozás napján a mobilházat 10 óráig el kell hagyni.

Parkolási lehetőség: közvetlenül a mobilházak mellett.
A mobilházban tilos a dohányzás!

 

A légkondícionáló berendezés használati díja 1000 Ft/nap.

Afrika Múzeum és Állatkert

 

Az Afrika Múzeumban maszáj kunyhóval, egzotikus állatokkal és egy különleges életút emlékeivel és találkozhat az ember.

A múzeum alapítója az 1950-es évek végén költözött családjával Tanzániába (akkor még Tanganyikának hívták az országot), miután egy koncepciós per és egy halálos ítélet miatt el kellett menekülnie Magyarországról. Új otthonában vadászati főnökként dogozott a Kilimandzsáró és a Meru vulkán vadászterületein, állatkerteket és vadaskerteket alapított, és átformálta az afrikai vadászkultúrát. 1984-ben hazatért balatonedericsi családi kúriájába, és magával hozta vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét.

Ha az Afrika Múzeumba látogatunk találkozhatunk: watusi marhával, jávorantiloppal, kafferbivallyal, vaddisznóval, vietnami disznóval, őzekkel, kecskékkel, kameruni juhokkal, japán makákókkal és még sok más érdekes dologgal.

Cím: Balatonederics, Kültelek 11. (71-es főút)
Tel.: 0687466105
Nyitva:
Április-május; szeptember-október: 9:00-16:00h
Június-augusztus: 9:00-17:30h
Jegyárak:
Felnőtt: 1500 Ft
Nyugdíjas: 1000 Ft
Gyermek: 900 Ft (3-18 éves korig).
A csoportot kísérő felnőttek (2-3 fő) gyermekjegyet válthatnak!

Csodabogyós-barlang

 

Balatonederics közelében található a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely
Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A 393 méteres tengerszint feletti magasságban, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park  fokozottan védett területén nyíló barlang a bejárat mellett is látható szúrós  csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta nevét, amelynek itt találjuk északi elterjedési határát.

A barlang jelenleg ismert járatainak hossza összesen több mint 6 kilométer, mélysége -136 m. Egyes szakaszokon dunántúli viszonylatban igen sok és változatos  képződményt (cseppkövek stb.) találunk. Óriási, látványos hasadékai mintegy természetes geológiai szelvényként mutatják be a barlangot magába foglaló felső-triász Edericsi Mészkő Formáció rétegeit. Azok, akik a Csodabogyós-barlangba mennek különféle túrák közül is választhatnak. Az árakról a barlang weboldalán lehet részletesebben tájékozódni:

www.csodabogyos.hu

 

Balatonedericsi Strand

 

Nyitvatartás: június 1. – augusztus 31.
Előtte és utána díjmentesen látogatható!

Helyi lakosok a strandot egész évben ingyen látogathatják!
Nincs zsúfoltság, nyugodt, családias a légkör. Gépkocsival és kerékpárral egyaránt könnyen megközelíthető, vonattal és autóbusszal érkezők 10-15 perces sétával érik el. A parkolás ingyenes, mozgássérültek részére is van kijelölt parkoló.

A felújított strandbejáratát mellett zárt és nyitott kerékpártárolók vannak. A meder fokozatosan mélyül, sem iszap, sem kő nem okoz kellemetlenséget, a víz tiszta. Már a partról is csodás panoráma tárul elénk, de kicsit beúszva láthatjuk a tanúhegyek csodás kupoláit. A strand nyitórendezvénnyel veszi kezdetét, bográcsozás,  gyermekprogramok és számos egyéb dolog színesíti a szezon nyitását.A strand területén horgászati tilalom van, és kutyát sem szabad bevinni!

Felnőtt napi belépőjegy 400,-Ft
Gyermek napi belépőjegy (4 éves kortól 18 éves korig) 300,-Ft
Nyugdíjas napi belépőjegy 300,-Ft
Felnőtt heti belépőjegy 2.400,-Ft
Gyermek heti belépőjegy 1.800,-Ft
Nyugdíjas heti belépőjegy 1.800,-Ft
Felnőtt havi belépőjegy 10.000,-Ft
Gyermek havi belépőjegy 7.600,-Ft
Nyugdíjas havi belépőjegy 7.600,-Ft
Napi kabinjegy 600,-Ft
Heti kabinjegy 4.000,-Ft
Havi kabinjegy 16.000,-Ft
16 óra után felnőtt belépőjegy 300,-Ft
16 óra után gyermek belépőjegy 200,-Ft

Előre bejelentett csoportos kedvezmény 10 fő felett -20 %
A kedvezmény (gyermek, nyugdíjas) érvényesítéséhez igazolvány, nyugdíjas igazolvány bemutatása szükséges!

Pele-Apó tanösvénye

 

Balatonedericsi látnivalók közé tartozik Pele-Apó tanösvénye is!
Gyermekeknek létrehozott tanösvény, ahol Pele urat, a nagy pelét hívják segítségül, hogy az apróságok is felfedezhessék az erdő megannyi apró titkát. A 38 állomásból álló, 8,5 km hosszú ösvény Balatongyörök és Balatonederics között, az erdei élőhelyek természeti értékeit mutatja be. A tanösvény a térség ismert  látogatóhelyeiről (Afrika Múzeum, Balatonederics-Ederics-hegy, Szépkilátó, Balatongyörök-Bélap-völgy) közelíthetõ meg.

Az ösvény ismertetőtáblái magyar és angol nyelvűek.

A területről és a tanösvényről kiadvány is készült, amely 24 színes oldalon tárja fel a Keszthelyi-hegység természeti értékeit, valamint a tanösvény térképes útikalauza is egyben. A túrára egy finom reggeli elfogyasztása után érdemes csak elindulni! Kempingünkben minden reggel frissen sütött a pékáruval várjuk!

 

Kilátópontok Edericsen

 

Balatonederics mindig kirándulásra csábít! A környéken számos kilátópontról
csodálhatjuk meg Balaton és környékét.

Megfigyelőhelyek:
1. Öreg-hegy (Ederics és Nemesvita között) (200m)
2. Balatongyörök – Szépkilátó
3. Új-hegy, Póragi szőlők (200m)
4. Bakosdomb (160 m)
5. Malonyai-domb (200 m)

 

 

Szent György-hegy

 

A Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik jellegzetes tanúhegye, oldalán hatalmas bazaltoszlopok találhatók. Nevét az egykoron a lábánál állt Szent György-kápolnáról kapta, a heggyel kapcsolatos mondák egy része is összefonódik Szent György és a sárkány legendájával.

A kápolnától együtt halad a kék–piros–sárga jelzés, a kápolnától csak pár perces sétá a friss és hideg vizet adó Oroszlánfejes kút.  A Hegy tetejéről gyönyörű, 360 fokos panoráma tárul elénk, a Keszthelyi-hegységgel, a Tapolcai-medence tanúhegyeivel, északon a Bakony lejtőivel, délen a Szigligeti öböllel és Balatonnal.

Nevezetességei:

Szigligeti vár

 

A kempingünkből is jól látható Szigligeti vár immáron 750 éves múltra tekint vissza. Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára folyamatos felújítás alatt van, hogy megújult környezettel és még több látnivalóval várja Önt és családját. Egy kirándulás, egy kiadós séta a gyönyörű panorámáért, egy könnyed nyáresti koncert és még ezernyi élmény.

Nyitva tartás:
hétfő 9:00–20:00
kedd 9:00–20:00
szerda 9:00–20:00
csütörtök 9:00–20:00
péntek 9:00–20:00
szombat 9:00–20:00
vasárnap 9:00–20:00

 

Tájház

 

A balatonedericsi Tájház 2010-ben került felújításra. A 24 millió forintos beruházás keretein belül kiépítésre került a Tájház tetőtere, szabadtéri és beltéri kemencék, valamint a kültéri bemutatóhelyek. A fentiek elkészültével rendezett, a község lakói és a civil szervezetek számára olyan közösségi hely áll rendelkezésre, amely rendezvények, falunapok, konferenciák megtartását is lehetővé teszi.

A látogatók többek között szőlészettel, borászattal kapcsolatos eszközöket is megtekinthetnek.

A Tájház nyitva tartása:
Kedd: 10.00 – 12.00 & 14.00 – 18.00
Csütörtök: 10.00 – 12.00 & 14.00 – 18.00
Szombat: 10.00 – 12.00 & 14.00 – 18.00